Andělský dort

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku se solí prosejte do mísy. Bílky vyšlehejte do pěny, přidejte ztužovač nebo vinný kámen a šlehejte do polotuha. Postupně přisypávejte cukr a vyšlehejte na pevný sníh. Nakonec přidejte vanilku. Sníh přesuňte do velké mísy a znovu k němu prosejte mouku se solí. Opatrně a zlehka ji zatírejte do sněhu.

2. Těsto přesuňte do nevymazané otevírací dortové formy. Lehce ho promíchejte, abyste z něj vypudili vzduch, a pak povrch uhlaďte. Troubu předehřejte na 170°C, vložte formu a korpus pečte 35 až 40 minut, až bude zlatavý a na dotyk pružný.

3. Korpus nechte ve formě chladnout asi 1 hodinu, pak ho objeďte nožem a vyklopte. Podélně ho prořízněte, naplňte krémem a ozdobte šlehačkou.

4. Na krém v kastrůlku zahřívejte mléko těsně pod bod varu (až z něj začne vystupovat pára). Žloutky prošlehejte s cukrem, moukou a maizenou dohladka. Za stálého míchání k nim vlijte polovinu horkého mléka a tuto směs pak nalijte ke zbylému mléku. Šlehejte a zahřívejte 1 až 2 minuty, až směs zhoustne. Odstavte z ohně, vmíchejte vanilku a před použitím nechte vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...