ANANASOVÝ DORT V REBARBOŘE

Seznam surovin

Pěna:

Pásky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte rozdrcené sušenky, máslo, cukr a sůl. Formu vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a rovnoměrně do ní vmačkejte připravené těsto.

2. Do mísy nalijte ananasový džus,posypte ho želatinou a nechte stát, dokud želatina neabsorbuje tekutinu. Kdyby se nechtěla rozpustit, chvilku směs povařte.

3. Pomalu smíchejte ovocné pyré a cukr. Potom přilijte tekutou želatinovou směs a nechte vše promíchané stát při pokojové teplotě, dokud směs nezačne houstnout. Trvá to asi 20 minut. Smetanu vyšlehejte, až se vytvoří tuhé vrcholky, a opatrně ji přimíchávejte do pyré. Hotovou směs nalijte do formy, kde už máte připravený korpus, a dejte alespoň na 2 hodiny do mrazáku.

4. V malém rendlíku dejte vařit vodu s cukrem a kápněte červené barvivo. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Stáhněte plamen a na pracovní plochu rozložte kuchyňské utěrky, nejlépe přeložené nadvakrát. Škrabkou vytvořte z rebarbory pásky, dejte 2–3 kusy do vroucí vody a nechte je povařit asi 20–30 vteřin. Hotové položte na papírové utěrky, aby oschly. Postup se zbývajícími proužky opakujte.

5. Vyndejte koláč z formy a na jeho vrchol položte proužky připravené rebarbory, až povrch zcela zakryjete. Kousky přesahující přes okraj zarovnejte nůžkami. Hotový koláč dejte ještě na 2 hodiny do lednice.

Poznámka k receptu

Postup na tenhle koláč může působit možná trochu složitě, ale nedejte hned na první dojem. Zdobení rebarborou je jednoduché, a navíc velmi pěkně vypadá. Vyzkoušejte!

CHLAZENÍ 4 HODINY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...