SKOŘICOVÉ ROLKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce rozetřete droždí a lžící cukru na kašičku. Přidejte trochu vlažného mléka a lžíci mouky, zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.

2. Do mísy prosejte mouku, přidejte 80 g cukru, sůl, polovinu rozpuštěného másla a promíchejte. Přidejte kvásek a žloutky a vypracujte pružné, nelepivé těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.

3. Formu na muffiny vymažte máslem. Vykynuté těsto znovu propracujte, pak z něj odkrajujte kousky a vytvarujte z nich kuličky. Každou shora třikrát nařízněte ostrým nožem (nebo nastřihněte nůžkami) a dejte ji do důlku ve formě.

4. Smíchejte zbylý cukr a máslo, přidejte skořici a směsí pomažte všechny kousky těsta. Dejte si záležet, aby pronikla i do zářezů. Nechte 15 minut dokynout. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 40 minut dozlatova. Před podáváním nechte rolky zcela vychladnout.

Poznámka k receptu

Nadýchané kynuté těsto a skořice jsou skvělá dvojka. Když rolky upečete ve formě na muffiny, získáte pečivo, které se lépe jí a je i méně pracné.

24 ks

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...