Savarinky s jahodami

Seznam surovin

Na namočení:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V mléce rozmícháme droždí se lžičkou cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Vejce ušleháme se zbylým cukrem do pěny, přidáme vanilinový cukr, sůl, zbylou mouku, máslo a kvásek a vypracujeme řídké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Pak těsto naplníme do vymazaných a vysypaných malých kulatých formiček, opět necháme vykynout a upečeme dozlatova při 210 °C (asi 20 minut).


Cukr svaříme s 2,5 dl vody, bílým vínem a likérem. Upečené savarinky vyjmeme z formiček, namočíme je do uvařeného sirupu a každý ozdobíme šlehačkou, jahodami a pistáciemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...