Rumové polštářky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva, solí, cukrem a citronovou kůrou. Smetanu rozmíchejte s rumem a vejci, přimíchejte rozpuštěné vlažné máslo a vše smíchejte se sypkou směsí.

Vypracujte křehké těsto, podle potřeby ho zahustěte moukou a zabalené ho nechte v chladu asi 30 minut odpočinout. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát asi 1 cm silný a rádýlkem ho
rozkrájejte na malé čtverečky. Usmažte je v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje z obou stran.

Usmažené kousky položte na chvíli na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Potom je pocukrujte a ihned podávejte k čaji, kávě nebo grogu.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...