Opilá srdíčka

Seznam surovin

Na horní vrstvu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte na vál, nakrájejte máslo, přidejte cukr a nastrouhanou citronovou kůru a promněte. Zapracujte žloutky, vytvořte hladké těsto a zabalené do fólie ho uložte na hodinu do chladu.

Polovinu moučkového cukru, změklé máslo, bílek a 2 lžíce rumu utřete a přimíchejte mleté ořechy. Hmotu zakryjte fólií a uložte do chladu.

Z prvního těsta vyválejte na pomoučeném vále plát, vykrájejte srdíčka, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Kousky upečte dorůžova a nechte vychladnout.

Ořechovou hmotu rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem na plát, vykrájejte srdíčka, pokládejte je na upečená linecká srdíčka a přitlačte.

Z druhé poloviny cukru, lžíce rumu a citronové šťávy umíchejte polevu, natřete ji na srdíčka a nechte zaschnout. Potom uložte na vhodné místo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...