Marokánky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V pánvičce za stálého míchání rozpustíme cukr s máslem, směs odstavíme z ohně a přidáme do ní mouku, med, sušené mléko, vodu a nasekané mandle a kandované ovoce. Vše dobře promícháme.

Z připravené hmoty tvoříme mokrýma rukama placičky, které rozložíme v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech vyložený papírem na pečení (placičky se pečením ještě trochu zploští a roztáhnou do šířky). Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut, až jsou placičky pevné a zlatavé.

Upečené placičky necháme vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu, kterou potřeme spodní hladkou stranu každé placičky a než čokoláda ztuhne, utvoříme v ní pomocí vidličky vlnky a čokoládu necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Aby byly placičky stejně velké, vystřihněte si z tvrdého papíru kolečko a podle něj placičky vytvarujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...