Mandlové placičky s krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mandle, obě mouky, cukr, sůl, sodu a změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj kolečka a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené placičky ihned přeložíme z plechu na prkénko a necháme je vychladnout.

V kovové misce smícháme smetanu s likérem a žloutkem. Misku posadíme do kastrolu s horkou vodou a v této vodní lázni směs šleháme do zhoustnutí. Na závěr do krému vmícháme bílou čokoládu, kterou jsme rozpustili opatrně v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně.

Vychladlé placičky potřeme připraveným krémem, naskládáme jich vždy asi 5 na sebe a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...