Linecké koláčky s marmeládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme moučkový a vanilinový cukr a vypracujeme do hladka. Pak vmícháme vejce a na závěr přidáme prosátou hladkou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto (příliš dlouho ho nehněteme a nepřevalujeme). Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.

Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, pomocí formiček z něj vykrájíme různé tvary (kytičky, srdíčka nebo kolečka) a v polovině z nich ještě vykrojíme uprostřed malé kolečko. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 4 minuty do světle hněda.

Upečené tvary necháme vychladnout a pak je slepíme po dvou marmeládou (vždy plný tvar a tvar s vykrojeným kolečkem uvnitř). Hotové pečivo poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Aby červená marmeláda vynikla, poprašte nejprve vrchní části koláčků cukrem a teprve pak je přilepte na spodní části potřené marmeládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...