Křehká kakaová esíčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Měkké máslo vyšleháme v míse s cukrem do pěny. Přidáme žloutek a kakao a důkladně je zašleháme. Na závěr přimícháme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto.

Naplníme ho do cukrářského sáčku se širší řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malá esíčka. Vložíme je do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Upečená esíčka ihned opatrně sundáme z plechu a necháme dobře vychladnout.

Asi pět kousků nejméně povedených esíček rozdrtíme válečkem a zbylá esíčka potřeme na jednom konci rozehřátou čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, posypeme ji jemnými drobečky z rozdrcených esíček a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Pokud je vám líto rozdrtit několik esíček, protože se všechna hezky upekla, ozdobte je třeba stříbrnými či zlatými perličkami nebo ozdobným čokoládovým sypáním.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...