Košíčky z lineckého těsta s oříškovým tajemstvím

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte a promíchejte se solí, nastrouhanou kůrou, moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte vejce a pokrájené máslo a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte asi na 30 minut do chladu.

Těsto rozdělte na stejně velké kousky a vtlačte je do formiček na malé košíčky. Dno propíchejte vidličkou, rozložte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 15 - 20 minut dorůžova.

Košíčky nechte trochu vychladnout, pak je opatrně vyklopte a nechte vychladnout úplně.

Mleté lískové oříšky smíchejte s cukrem a medem, přidejte vodu svařenou se sušeným mlékem a povařte asi 2 minuty. Odstavte a nechte vychladnout. Potom do směsi vmíchejte rum a drcené piškoty. Hmotu nechte v chladu asi hodinu rozležet a potom ji pomocí cukrářského sáčku nastříkejte
do košíčků (nebo ji nandejte lžičkou).

Připravte si polevy a ozdobte jimi povrch košíčků. Na vršek vždy vmáčkněte jeden oloupaný lískový oříšek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...