Kapučíno košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Na pěnu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme cukr se žloutky a kávou, přidáme změklé máslo, mouku, sůl a skořici a vypracujeme hladké těsto. Formičky na košíčky lehce vymažeme máslem, vyplníme je tenkou vrstvou těsta, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 175 °C je upečeme dozlatova. Košíčky ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a smícháme s horkou smetanou, medem, cukrem a kávou rozmíchanou v 0,25 dl vody. Na závěr vmícháme do náplně změklé máslo.

Z bílku a cukru vymícháme vařečkou hustou pěnu a naplníme ji do kornoutku.

Náplň nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do košíčků a když trochu zatuhne, doplníme košíčky bílkovou pěnou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...