Kakaové košíčky s jahodami

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, nakrájíme do ní máslo, přidáme kakao, špetku soli a cukr a uprostřed uděláme důlek. Vyklopíme do něj žloutek, přilijeme mléko a vše promícháme nejprve nožem. Pak těsto rychle zpracujeme rukama, zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Malé formičky na košíčky lehce vytřeme máslem a do každého vmáčkneme kousek těsta velký asi jako oříšek. Těsto prsty vymačkáme tak, aby tvořilo vrstvu silnou nejvýše 2 mm, formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 5 – 8 minut (podle velikosti formiček). Upečené košíčky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

V kovové misce rozmícháme smetanu s medem, žloutkem, pudinkovým práškem a špetkou soli, misku postavíme nad hrnec s vroucí vodou a mícháme, dokud krém nezhoustne. Misku odstavíme a krém za občasného promíchání necháme zchladnout.

Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkáme ho do vychladlých košíčků a každý ozdobíme nakrájenými jahodami a sekanými pistáciemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...