Jablíčkové muffiny

Seznam surovin

Na těsto:

Na krém:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubším struhadle do mísy. Přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, oba druhy cukru, mleté ořechy a rozpuštěný tuk a těsto zředíme trochou mléka, aby šlo dobře promíchat.

Do formiček na muffiny vložíme papírové košíčky a do každého důlku ještě přidáme malou kuličku z alobalu, abychom vytvořili tvar jablíček. Košíčky naplníme připraveným těstem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Mezitím připravíme krém. V misce utřeme lučinu se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem, přimícháme ušlehanou šlehačku a krém obarvíme trochou potravinářského barviva (pokud máme práškové, rozpustíme ho předem v několika kapkách vody).

Vychladlé upečené muffiny potřeme obarveným krémem, do každého zapíchneme kousek skořice nebo tyčinky jako stopku a přidáme kousek želé bonbónu jako lísteček.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...