Jablečné muffiny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce našlehejte společně s cukrem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a solí. Přidejte olej, jogurt a krátce promíchejte dřevěnou vařečkou. Dále přidejte prosátou mouku, droždí a kakao, na kostičky nakrájené Jihotyrolské jablko CHZO, mandle a čokoládu.

Formičky vymažte máslem a vysypte cukrem, do půlky je naplňte těstem a v předehřáté troubě je při teplotě 175 °C pečte přibližně 15 minut. Při podávání muffiny ozdobte šlehačkou nebo nakrájeným čerstvým ovocem.

Poznámka k receptu

  • Pokud použijete velmi sladká jablka, jako například golden delicious, přiměřeně snižte množství cukru.
  • Muffiny můžete připravit i bez čokolády, poměr v těstě zachováte, pokud čokoládu a kakao nahradíte 100 g hladké mouky.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...