Figolla

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo našlehejte s cukrem do pěny a zašlehejte vejce. Vmíchejte část mouky promíchané s práškem do pečiva a sodou. Přendejte na vál a zapracujte zbylou mouku, až vznikne nelepivé vláčné těsto.

Na nádivku našlehejte vejce s cukrem, vmíchejte mandle, trest a med. Polovinu těsta rozválejte na placku, nejlépe na pečicím papíře (můžete ji upravit do různých tvarů zvířátek nebo vejce). Potřete nádivkou, okraje nechte asi 3 cm volné. Ze zbylého těsta vyválejte druhou placku a zakryjte jí mandlovou nádivku. Okraje pevně přitiskněte, vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna upečte.

Moučník nechte vychladnout a pak ho ozdobte barevnými cukrovými nebo čokoládovými polevami. Do středu položte čokoládové vejce.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...