Egyptská Baklava

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrůlku dejte 150 ml vody, 100 ml citronové šťávy, 220 g cukru, kousek celé skořice a 2 hřebíčky. Za stálého míchání uveďte do varu a velmi zvolna vařte cca 15 minut. Smíchejte 100 g umletých vlašských ořechů se 100 g jemně nasekaných mandlí, lžičkou skořice, 2 umletými hřebíčky, lžičkou citronové kůry a 3 lžícemi krystalového cukru.

Připravte si malý pekáček, který vyložte pečicím papírem. Tenounce vyválejte 500 g listového těsta a
nakrájejte na 10 obdélníků velikosti pekáčku. Skládejte je do pekáčku, každou vrstvu potřete máslem a posypte částí ořechové směsi. Vrchní a spodní strana je těsto.

Vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečenou baklavu propíchejte vidlicí a přelijte připraveným
cukrovým sirupem. Nechte nasáknout a rozležet do druhého dne, pak ji vyndejte a nakrájejte na malé kousky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...