Domácí makronky

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Postupně do nich zašlehejte cukr a nechte společně šlehat v robotu tak dlouho, až se na hmotě začnou tvořit pevné špičky (při nadzvednutí metličky se špičky vůbec neohýbají). Obarvěte barvivem (chcete-li) a ruční metličkou vmíchejte mleté mandle. Těsto tím trochu zřídne.

2. Cukrářským sáčkem nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem placičky o průměru asi 4 cm. V troubě předehřáté na 80°C je nejprve nechte asi pět minut zaschnout, poté zvyšte teplotu na 180°C a pečte dalších šest minut. Makronky pak nechte na plechu vychladnout.

3. Na krém prošlehejte žloutky, vejce a cukr do řídké pěny. Postupně přilijte rozpuštěné máslo a citronovou šťávu a ještě krátce prošlehejte. Vařte v mikrovlnné troubě při 500 W celkem 3–4 minuty, až krém viditelně zhoustne. Každou půlminutu přerušte „vlnění“ a pečlivě prošlehejte, aby se krém nesrazil.

4. Jakmile zhoustne, přestaňte ihned s vařením, ještě jednou promíchejte a nechte v lednici vychladnout. Krémem plňte makronky a slepujte je k sobě po dvou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...