Čokoládovo-oříškové hrudky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléčnou a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a vložíme do misky. Přidáme tuk a cukr, misku vložíme do horké vodní lázně a necháme vše rozpustit. Lupínky rozdrtíme nebo rozmělníme prsty na menší kousky a vmícháme do čokoládové směsi.

Lískové oříšky nasypeme na plech vyložený papírem na pečení a opražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatohněda. Pak je oloupeme, nasekáme nadrobno a vmícháme do čokoládové hmoty s lupínky.
Z připravené hmoty tvoříme lžičkou hrudky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme je v chladničce ztuhnout.

Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Z papíru na pečení vystřihneme trojúhelník, který stočíme do kornoutku a naplníme rozpuštěnou čokoládou. Ztuhlé hrudky přestříkáme praménkem bílé čokolády a necháme znovu důkladně ztuhnout v chladu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...