Čokoládové lanýže s vanilkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku svařte smetanu ke šlehání s cukrem a vanilkovým luskem.

Lusk vyndejte, tekutinu nalijte do ohnivzdorné misky, přidejte do ní nalámanou čokoládu, kakao, máslo, citronovou kůru a griotku. Vše dobře rozmíchejte, postavte do nádoby s teplou vodou (teplota vody v nádobě by měla mít maximálně kolem 50 °C, rozhodně se nesmí vařit!) a míchejte
tak dlouho, dokud není hmota hladká a lesklá. Misku zakryjte a nechte do druhého dne při teplotě asi 15 °C ztuhnout.

Pak z hmoty tvořte pomocí dvou lžiček noky, naskládejte je na tác vyložený pečicím papírem a dejte ztuhnout do lednice.

Ve vodní lázni rozehřejte kakaové máslo nebo ztužený tuk a nalámanou čokoládu, vychlazené noky v ní po jednom namáčejte a ihned obalte v kakau. Nechte je opět na pečicím papíře ztuhnout.

Hotové bonbony vložte do ozdobných papírových košíčku. Uchovávejte v chladu a do týdne spotřebujte.

Poznámka k receptu

Bonbony nemusíte obalovat v kakau, stačí je ozdobit bílou čokoládou nebo kouskem mandle, ořechu, či kandovaným ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...