Čokoládové čtverečky s jahodovou marmeládou

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejeme hladkou mouku, utvoříme v ní důlek a nasypeme do něj moučkový a skořicový cukr. Znovu vytvoříme důlek a do jeho středu dáme na kostičky nakrájené změklé máslo a rozklepneme do něj vejce. Pomocí nože nejprve utvoříme z vejce a másla kašičku, do které vmícháme nejdříve oba druhy cukru a utvoříme hladké těstíčko. Na závěr zlehka vmícháme hladkou mouku a rychle zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v chladu.

Odležené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 4 mm a pomocí vypichovátka z něj vykrojíme čtverečky. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 4 minuty.

Upečené čtverečky necháme vychladnout a pak je po dvou slepíme jahodovou marmeládou. Tmavou i bílou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a čtverečky nejprve přelijeme tmavou čokoládou. Než ztuhne, kápneme do středu každého čtverečku trochu bílé čokolády a pomocí špejle ji vytáhneme do stran a vytvoříme tak ornamenty.
Takto ozdobené čtverečky necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...