Citronový chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte s kypřicím práškem a škrobovou moučkou. Cukr ušlehejte s vejci a rozehřátým máslem, přimíchejte kůru a šťávu z citronu (nechte si 5 lžic šťávy stranou) a smíchejte s moukou. Vypracujte vláčné těsto.

Těsto vlijte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a dejte do předehřáté trouby. Upečte při 180 °C (asi 45 minut) a špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené.

Chlebíček ještě ve formě propíchejte a nechte nasáknout 3 lžícemi citronové šťávy.

Utřete 2 lžíce citronové šťávy s moučkovým cukrem na hladkou polevu. Mírně vychladlý chlebíček vyklopte z formy a potřete citronovou polevou. Nechte úplně vychladnout a zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...