Borůvkové kokosky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve vhodné míse dobře promícháme mletý kokos s krupicovým a vanilkovým cukrem a čtyřmi bílky. Mísu ponoříme do horké vodní lázně a směs za stálého míchání nahřejeme, až se začne perleťově lesknout. Vyjmeme ji z vodní lázně a necháme vychladnout.

Zbylé tři bílky rozmícháme se 2 lžícemi vody, přidáme citronovou kůru, prosátou mouku a solamyl a dobře vše promícháme. Na závěr vmícháme borůvky a zchladlou směs s kokosem.

Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme z těsta pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku malé hromádky, které vložíme do trouby vyhřáté na 130 – 150 °C a upečeme je v mírně pootevřené troubě dokřupava (trvá to asi 40 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...