Bábovičky z bílé čokolády

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo společně s bílou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni a nechte za občasného promíchání zchladnout na pokojovou teplotu.

2. Celá vejce, žloutky a cukr šlehejte do zhoustnutí, ke konci šlehání přisypte část citronové kůry.

3. Do směsi vlijte i citronovou šťávu, rozpuštěnou čokoládu s máslem a mouku a opatrným převracením hmotu promíchejte.

4. Formičky vymazané máslem a vysypané škrobem naplňte do tří čtvrtin výšky čokoládovou hmotou a uložte do chladničky, až bábovičky úplně ztuhnou.

5. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte je asi 10 minut, až začnou zlátnout a trochu vyběhnou. Hned po upečení vyklopte bábovičky z formiček a podávejte ozdobené proužky čerstvé citronové kůry

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...