Crumble s lesním ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vhodnou zapékací formu vymažeme máslem. Ovoce očistíme, promícháme s polovinou cukru a nasypeme do zapékací formy. V míse promícháme změklé máslo s druhou polovinou cukru, polohrubou moukou, plátky mandlí a špetkou soli. Směs rozemneme prsty na drobenku a nasypeme ji na oslazené ovoce ve formě.

Vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut, dokud nezačne drobenka na povrchu zlátnout. Podáváme ještě teplé.

Poznámka k receptu

Crumble (čtěte krambl) je vynikající s kopečkem zmrzliny nebo čerstvě ušlehané šlehačky. Pokud nemáte čerstvé ovoce, použijte mražené a před naplněním do formy ho nerozmrazujte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...