ČOKOLÁDOVÝ CHILLI CHLEBÍČEK

Seznam surovin

Těsto:

krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte krém: čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nechte ji zchladnout a pak ručně vmíchejte do mascarpone.

2. Připravte těsto: bílky oddělte od žloutků, žloutky utřete s cukrem. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko. Pak máslovou směs spojte s vejci, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, kakao, rozpuštěnou zchladlou čokoládu, chilli a promíchejte. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a ručně je vmíchejte do těsta.

3. Formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vylijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35–45 minut. Hotový chlebíček nechte zchladnout, dvakrát prokrojte a pomažte čokoládovým krémem. Nakonec ozdobte čokoládovými hoblinami.

Poznámka k receptu

Tomuhle chlebíčku neodolá žádný pravý milovník čokolády. Jemné těsto se slabým tónem chilli je spojené lehkým, ale výrazným krémem s mascarpone.

FORMA NA CHLEBÍČEK O OBJEMU 1,5L

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...