Čokoládovo-malinové suflé

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu krupicového cukru smíchejte s kakaem, mlékem, vanilkou a solí. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

Formičky na suflé vymažte máslem a vysypejte cukrem.

Kakaové mléko nechejte 7 minut odstát. Pak do něj vmíchejte žloutky a nechejte vychladnout. Z bílků ušlehejte sníh a zašlehejte do něj druhou polovinu krupicového cukru.

Mouku promíchejte s práškem do pečiva a čokoládou nakrájenou najemno. Do tekuté směsi vmíchejte třetinu sněhu, pak po lžících mouku s čokoládou a nakonec zbylý sníh. Těsto rozdělte do formiček, aby dosahovalo asi 2 cm pod okraj. Formičky vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15–20 minut.

Po upečení suflé posypejte malinami a moučkovým cukrem nebo přelijte malinovou omáčkou a ihned servírujte.

Poznámka k receptu

Suflé dozdobte kopečkem domácí šlehačky nebo zakysané smetany s lístkem máty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...