Citronová minižemlovka s jablky

Seznam surovin

Na krém:

Na jablka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko smícháme s cukrem a vejcem. Do této směsi namočíme housky nakrájené na plátky a necháme je nasáknout. Pak namočené plátky rozložíme na dno čtyř vymazaných a vysypaných kulatých formiček a trochu je umačkáme prsty.

V míse vyšleháme tvaroh s pudinkovým práškem, medem, žloutkem, citronovou šťávou a kůrou. Krém rozdělíme do formiček na plátky housek, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

Na pánvi rozpustíme med, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na malé kostičky nakrájená jablka a krátce je opečeme. Přilijeme bílé víno a několik lžic vody a pomalu dusíme, až se téměř všechna tekutina odpaří. Nakonec vmícháme citronovou kůru, jablka rozdělíme na upečené minižemlovky a podáváme je ještě teplé.

Poznámka k receptu

Pokud si občas dovolíte malý prohřešek v jinak dietním jídelníčku, ozdobte si žemlovku kopečkem čerstvě ušlehané šlehačky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...