Citronová granita

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do většího hrnce nalijte 1 litr vody a svařte ji s cukrem do mírně hustého sirupu. Nechte zcela vychladnout. Pak vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Přidejte nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a směs nalijte do plastové nádoby s víčkem.

2. Dejte na 6 - 8 hodin mrazit, každou hodinu, ke konci každých 30 minut, promíchejte vidličkou, aby se narušily krystaly.

Poznámka k receptu

  • Povoskovaný papírový kalíšek, plastová lžička. Je celkem jasné, že ti dva staříci, co pozorují cvrkot v přístavu, dojídají citronovou granitu. Možná se tu scházejí sobotu co sobotu už sedmdesát let... Granitu milovali jako děti a tahle láska, zdá se, nerezaví.
  • Počítejte s mražením 6 - 8 hodin.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...