Mrkvové zelňáky

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z mouky se špetkou soli, droždí, mléka, cukru a žloutků zadělejte těsto (řidší než na buchty a hustější než na lívance) a nechte ho vykynout.

2. Na moukou posypané pracovní ploše ho pak rozválejte na placku o výšce asi 1cm. Sklenicí nebo kulatým vykrajovátkem z ní vykrajujte placky.

3. Najemno nastrouhanou mrkev s mákem, cukrem a špetkou soli asi 3 minuty poduste na másle. Nechte ji zchladnout a pak ji lžící klaďte na placky. Přeložte je a okraje pevně stiskněte, aby náplň nevytekla.

4. Pečte při 180 °C, až těsto zpevní a zezlátne. Upečené „zelňáky“ potřete rozpuštěným máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...