Kynuté buchty s marmeládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme. V hrnku nebo misce s menším množstvím vlažného mléka rozmícháme droždí, přidáme několik lžic mouky, lžičku cukru, promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Do mísy nasypeme zbylou mouku, cukr a sůl, přilijeme zbylé vlažné mléko, vzešlý kvásek, žloutek, rozpuštěný vlažný tuk a citronovou kůru a mícháme vařečkou, dokud se těsto nespojí. Dobře zpracované těsto tvoří vzduchové bubliny a snadno je setřeme ze stěn mísy. Jemně je poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout. S těstem můžeme začít pracovat ve chvíli, kdy zdvojnásobí objem.

Vykynuté těsto zlehka vyválíme na plát asi 2 cm silný a rozkrájíme jej na 20 dílků. Do středu každého dáme lžičku marmelády, zabalíme a zakulatíme a necháme znovu asi 20 minut kynout. Pekáček vytřeme tukem a buchty do něj rovnáme těsně vedle sebe spojem dolů. Každou buchtu potíráme ze stran rozpuštěným máslem. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a buchty pečeme asi 30 minut.

Ingredience jsou rozepsány na 20 buchet.

Poznámka k receptu

Všechny suroviny si připravte předem na pracovní desku, abyste těsto zadělávali ze surovin o stejné pokojové teplotě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...