Čokoládová buchta s kokosem

Seznam surovin

Náplň a poleva:

  • mléko 500 mililitrů (+2 lžíce do polevy)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 170 °C.

2. Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte zbytek ingrediencí na korpus a dobře promíchejte, až vznikne jednolitá hmota. Nalijte ji na papírem vyložený menší či střední plech nebo do pekáčku a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpus asi 30 minut zchladnout, než na něj nanesete náplň.

3. NÁPLŇ: Na mírném plameni přiveďte k varu mléko a za stálého prošlehávání metlou do něj zamíchejte krupici. Až směs zhoustne, vmíchejte do ní změklé máslo, cukr a strouhaný kokos. Směs naneste na upečený korpus a uložte do chladu.

4. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření spolu s 1 lžící másla a 2 lžícemi mléka, a až vznikne hladká hmota, naneste ji na kokosovou vrstvu. 5. Před podáváním uložte buchtu alespoň na 2 hodiny do chladu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...