Citronový chlebíček s máslem I

Seznam surovin

Těsto:

Sirup na potření:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu lehce vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Do mísy od robotu nasypte cukr, sůl a vejce. Šlehejte do hustého krému, trvá to asi 4 minuty. Mezitím smíchejte mléko, olej, citronovou kůru a šťávu. Nelekejte se, mléko přidáním citronové šťávy lehce zhrudkovatí, ale v těstě se pak opět rozmíchá. Směs pomalu přilévejte k našlehaným vejcím a míchejte. Stěrkou opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mákem. Nemíchejte příliš, abyste nevyhnali z těsta vzduch, chlebíček by pak nebyl tak nadýchaný.

2. Těsto nalijte do připravené formy a povrch uhlaďte. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 55 minut. Zatímco se chlebíček peče, svařte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem na sirup. Ihned po vyndání z trouby chlebíček potírejte sirupem tak dlouho, dokud ho všechen nespotřebujete. Před vyklopením z formy nechte chlebíček 5 minut odpočinout.

Poznámka k receptu

  • Náš redakční vítěz - nejlepší moučník, který jsme za poslední dobu ochutnali. A ještě ke všemu jde o nesmírně jednoduchý recept ze surovin, které máte doma.
  • Ingredience na 1 formu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...