Citronovo-levandulový chlebíček

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Lžíci ovoněného cukru odložte stranou na ozdobu, zbylý cukr vsypte do mísy, přidejte změklé máslo a šlehejte 10 minut do světlé pěny. Po jednom přidejte vejce a důkladně zašlehejte. V jiné míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a sodu.

2. K máslové směsi přisypte suché ingredience na střídačku s podmáslím smíchaným s citronovou šťávou. Dejte pozor, abyste těsto nepřešlehali, nevadí, pokud budou viditelné kousky nezapracované mouky. Pečením se vše krásně spojí a chlebíček bude nadýchaný a vláčný. Těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte, vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte hodinu nebo pokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude po vytažení čistá.

3. Po upečení nechte chlebíček ve formě na mřížce vychladnout, po 20 minutách ho vyklopte a odstraňte pečicí papír. Mezitím připravte polevu. Smíchejte prosátý moučkový cukr s mlékem, polevu nalijte na chlebíček a ozdobte odloženým levandulovým cukrem a najemno nastrouhanou citronovou a limetovou kůrou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...