České buchty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí připravte kvásek. Do mísy nasypte prosátou mouku, přidejte sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr.

Žloutky rozmíchejte se zbylým cukrem ve zbytku mléka, přidejte vlažný rozpuštěný tuk, vzešlý kvásek a vše smíchejte s moukou. Vypracujte vláčné těsto a nechte je vykynout. Vykynuté těsto rozválejte, nakrájejte na kousky a do každého zabalte trochu náplně.

Buchty skládejte do vymazaného pekáče a každou potřete ze všech stran máslem, aby se neslepily. Nechte je ještě trochu nakynout a v předem vyhřáté troubě je upečte dozlatova.

Hotové buchty přendejte na talíř nebo na ošatku a pocukrujte.

Poznámka k receptu

Velikost buchet může být různá, od malinkých buchtiček až po velké.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...