Buchty s mákem a švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kompot scedíme, švestky vypeckujeme, zalejeme rumem a necháme do druhého dne macerovat.

Do 50 ml vlažného mléka vmícháme polovinu cukru, droždí a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Zbývající mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, kvásek, žloutky rozmíchané ve 150 ml mléka a vlažné máslo. Vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.

Mák svaříme se zbývajícím mlékem, skořicí a zbývající polovinou cukru.

Vykynuté těsto lehce prohněteme, rozválíme na plát a nakrájíme na čtverečky. Do středu každého dáme trochu máku a rumovou švestku, zabalíme a vkládáme do vymazaného pekáče. Necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 45 minut dozlatova. Necháme je trochu vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...