Buchtičky se šodó

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte cukr a vejce, rozdrobte droždí a zalijte mlékem s rozpuštěným máslem. Zadělejte ve vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám nádoby. Povrch lehce poprašte moukou a zakryté nechte v teple vykynout, až těsto zhruba zdvojnásobí svůj objem.

2. Z vykynutého těsta utvořte váleček o průměru asi 2cm a z něj odkrajujte stejně velké kousky. Tvořte z nich kuličky, každou zvlášť potřete máslem (nebo je v něm omočte), aby se neslepily, a skládejte je do tukem vymazaného pekáče.

3. Pečte je při 160°C asi 20 minut. Horké buchtičky ještě potřete směsí másla, rumu a cukru a podávejte s krémem.

4. Na krém smíchejte smetanu s vanilkou a přiveďte ji téměř k bodu varu. Nechte vychladnout a zašlehejte do ní žloutky s cukrem. Přidejte špetku soli a vařte mírným varem a za stálého šlehání, až krém zhoustne. Odstavte ho a za občasného promíchání nechte trochu zchladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...