Buchtičky s krémem

Seznam surovin

Na vanilkový krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejeme mouku se solí, do středu vyhloubíme důlek a nalijeme do něj kvásek, zbylé vlažné mléko a přidáme žloutek. Vše opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Pak přilijeme rozpuštěný tuk a dále hněteme, dokud nezískáme hladké a vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál a rozválíme ho na plát silný asi 2 cm. Nakrájíme ho na pruhy široké asi 2 cm a ty dále rozkrájíme na čtverečky (buchtičky), které po stranách potřeme rozpuštěným máslem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Vložíme je do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dozlatova.

Připravíme vanilkový krém. Pudinkový prášek a polovinu cukru rozmícháme ve třetině mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pak vmícháme vaječné žloutky, krém odstavíme z ohně a za občasného míchání ho necháme lehce zchladnout. Z bílků, soli a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do prochladlého krému.

Upečené buchtičky rozdělíme na talíře, přelijeme je vlažným krémem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Vanilkový krém získá výbornou chuť a vůni, když do něj vmícháte trochu dřeně z pravého vanilkového lusku. A pro dospělé můžete přidat i trošku rumu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...