Clafoutis s židovskou třešní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Vyloupeme mochyně (židovské třešně) a dáme je stranou. Není třeba je prát, protože je chrání obal, nedostatečně okapané plody by navíc rozmáčely těsto.

V míse smícháme mouku, cukr a do důlku vyklepneme vajíčka. Přidáme špetku soli a zvolna zamícháme. Pak postupně přidáváme mléko až je těsto vláčné. Vmícháme ovoce a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem. Forma by měla být mělká, aby clafoutis nebylo příliš silné.

Pečeme 30 až 40 minut. Podáváme ještě vlažné, hojně posypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Do těsta můžeme přidat trochu vanilkového cukru nebo vyzkoušet variantu se skořicí. Ovoce do clafoutis se dává rovnou do těsta nebo se na rozdíl od naší bublaniny na dno pekáčku.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...