Bramborový chlebíček se sušeným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme změklý tuk s polovinou hnědého cukru a žloutkem do pěny. Přišleháme jemně nastrouhané nebo prolisované brambory a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vmícháme nakrájené sušené ovoce a nastrouhanou citronovou kůru a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílku, do kterého jsme ke konci zašlehali špetku soli a zbylý hnědý cukr.

Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a chlebíček pečeme ještě asi 30 minut. Zda je těsto propečené zjistíme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí špejle zůstat suchá a čistá, bez drobečků.

Upečený chlebíček po vychladnutí vyklopíme z formy a poprášíme ho moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...