Belgické vafle s chantilly krémem

Seznam surovin

Na chantilly krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, rozdrobené droždí, mléko, vejce a rozpuštěné máslo a umícháme řidší těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Mezitím připravíme krém. V kastrůlku svaříme smetanu s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem a cukrem a směs necháme vychladnout.

Vaflovač lehce potřeme olejem a nahřejeme. Nalijeme do něj vykynuté těsto tak, aby po celé ploše tvořilo tenkou vrstvu, přiklopíme a vafle upečeme dozlatova. Takto postupně upečeme vafle z celé dávky těsta.

Z vychladlé smetany odstraníme vanilkový lusk a vyšleháme ji dotuha.

Teplé vafle nakrájíme na menší kousky, obalíme je v cukru, rozdělíme na talíře a každou porci doplníme mističkou s trochou krému a nakrájeným čerstvým ovocem.

Poznámka k receptu

Pokud nechcete připravovat krém, nahraďte ho hustým bílým jogurtem, který podle chuti přisladíte vanilkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...