Banány s ricottou a čokoládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ricottu rozšlehejte dohladka s nakrájeným banánem, dvěma lžícemi cukru a lžičkou rumu. Zvláčněte sójovým nápojem, pak krém zakryjte fólií a uložte do chladu.

2. Zapékací mísu lehce vytřete máslem a rozložte do ní pevné banány. Poprašte je lžící cukru a kakaem a na každý položte plátek másla. Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení je ještě zakápněte zbylým rumem.

3. Vyjměte, nechte vychladit a podávejte s krémem. Posypte čokoládou.

Poznámka k receptu

Vápník, prvek důležitý pro mnoho tělesných funkcí, se nemůže vstřebávat bez dostatečného množství hořčíku. Únavu (třeba z dlouhé zimy) pak zahání draslík. A kde tyto potřebné prvky najdeme v užitečné partě? V ricottě, banánech, sójovém nápoji a ve vysokoprocentní čokoládě.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...