Banánové bonbony

Seznam surovin

Na bonbony:

Na omáčku:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Neoloupané banány zalijeme vroucí vodou, necháme je asi 2 minuty potopené a když slupka téměř zčerná, banány vyjmeme a po prochladnutí je oloupeme (díky tomu dužnina nebude rychle tmavnout).

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na 16 obdélníků. Oloupané banány nakrájíme na 16 kousků, každý zabalíme do obdélníku těsta a konce zatočíme, takže vznikne zabalený „bonbon“. Bonbony přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 – 15 minut dozlatova.

Mezitím v kastrůlku zahřejeme šťávu z pomeranče, vmícháme džem, vložíme dílky vykrojené z oloupaných pomerančů a necháme je prohřát.

Horké banánové bonbony rozdělíme na talíře, přelijeme je pomerančovou omáčkou, pocukrujeme a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...