Velikonoční tvarohový beránek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kandované ovoce zalijeme rumem a necháme 30 minut stát.

Mezitím v míse vyšleháme žloutky s polovinou cukru do pěny. Vešleháme do ní nastrouhaný tuk, tvaroh a mléko, vmícháme prosátou mouku a pak kandované ovoce i s rumem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a sníh zlehka vmícháme do připraveného těsta.

Těsto naplníme do vymazané a vysypané velké formy na beránka, zakryjeme ji alobalem nebo přikryjeme vrchním dílem formy, pokud ji máme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 80 minut.

Upečeného beránka necháme ve formě zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme, nejlépe na mřížku, a necháme vychladnout.

Nakonec beránka poprášíme moučkovým cukrem a případně mu ještě uvážeme kolem krku mašli.

Poznámka k receptu

Místo pocukrování přelijte vychladlého beránka rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou a než ztuhne, vmáčkněte do něj dvě půlky mandlí jako oči.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...