Velikonoční mazanec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Změklé máslo vyšlehejte společně s oběma cukry do světlé, nadý- chané pěny. Postupně zašlehejte dvě vejce – vždy počkejte, až vejce do těsta zcela zapracujete, teprve potom přidejte další. Přidejte tvaroh, citronovou kůru, šťávu, tuzemák a vymíchejte do hladkého krému. Přisypte prosátou mouku se solí a práškem do pečiva a nakonec nasekané mandle.

2. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní desku a důkladně rukama propracujte. Přidejte rozinky, zapracujte do těsta a vytvarujte buď jeden velký, nebo tři malé mazance. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte plátky mandlí. Nahoře naznačte malý kříž (nejlépe to jde nůž- kami). Vložte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova. Malé mazance se pečou asi 40 minut, jeden velký 60 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...