Tvarohová bábovka s čerstvým ovocem

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Změklý tuk rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme žloutky a důkladně promícháme. Přidáme vanilinový cukr, citronovou kůru, vlažné mléko a měkký tvaroh a opět promícháme. Do žloutkové směsi postupně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Připravené hladké těsto nalijeme do formy dobře vymazané máslem a vysypané moukou nebo kokosem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a bábovku pečeme ještě dalších asi 15 minut.

Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku, na několika místech propíchneme špejlí, aby neklesla, a po vychladnutí ji ozdobíme citronovou polevou, šlehačkou a čerstvým ovocem (rybízem, malinami, jahodami apod.).

Recept na citronovou polevu najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...