Šťavnatý mrkvový beránek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C, formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Mrkev očistěte a nastrouhejte najemno, ořechy nasekejte nahrubo. Ve velké míse prošlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, nastrouhanou mrkev a promíchejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, solí a skořicí a spolu s ořechy a rozinkami ji přidejte do mísy. Důkladně promíchejte. Nejdřív to půjde ztěžka, ale mrkev po chvilce těsto provlhčí a všechny suroviny se propojí.

2. Těsto nalijte do připravené formy. Pokud máte dvoudílnou, nalijte ho až po okraj předního dílu a přiklopte vymazanou a vysypanou druhou částí formy. Máte-li jednodílnou formu, nalijte těsto 2 cm pod okraj, aby mělo při pečení prostor k vyběhnutí. Beránka vložte do vyhřáté trouby a pečte 60 minut nebo dokud není špejle zapíchnutá do těsta po vytažení čistá. Před vyklopením nechte beránka 10 minut zchladnout na mřížce.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...