Rychlá mramorovaná tvarohová bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Alespoň hodinu před přípravou bábovky vyndejte chlazené suroviny z ledničky, aby dosáhly pokojové teploty, jinak by se těsto mohlo srazit.

2. Nejlépe elektrickým šlehačem vymíchejte změklé máslo s cukry, postupně pak přidávejte tvaroh, vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Do poloviny těsta přisypte kakao a důkladně promíchejte.

4. Obě směsi nalijte do máslem vymaštěné formy a přímo uvnitř ní je ještě (ale jen lehce!) promíchejte, aby vzniklo mramorování.

5. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut.

Poznámka k receptu

Do kakaové části můžete také na menší kousky nalámat asi 50g kvalitní hořké čokolády. Výsledný lahodný chuťový efekt zůstane vaším malým tajemstvím.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...