Pruhovaná likérová bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte moučkový cukr. Potom vmíchejte likér a olej a ještě ušlehejte. Přidejte prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.

To nalijte do dobře vymazané a vysypané formy, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Bábovku upečte, špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená, a nechte trochu vychladnout. Vyklopte ji na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Každou čokoládu rozehřejte s půlkou lžičky ztuženého tuku ve vodní lázni. Střídavě v pruzích natřete čokolády na povrch bábovky a nechte ztuhnout.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...