Ořechová bábovka

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme do pěny vejce s moučkovým a vanilinovým cukrem a do této hmoty vmícháme smetanu. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, smícháme ji s mletými ořechy a směs po částech zlehka vmícháme do vaječné hmoty.

Připravené těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na bábovku, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut, nejprve při teplotě 180 °C, pak teplotu snížíme na 170 °C.

Upečenou bábovku necháme chvíli stát ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Mezitím rozehřejeme obě polevy a vychladlou bábovku přelijeme nejprve nugátovou polevou, do které uděláme proužky z tmavé čokoládové polevy. Na závěr bábovku posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

Poznámka k receptu

Když přidáte do těsta na bábovku špetku mleté skořice, bude voňavější. Místo nugátové polevy můžete použít oříškovou, která se prodává hotová a stačí ji pouze rozehřát v horké vodní lázni.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...